Cloud

Sinds we onze e-mail in de cloud bij Geecon hebben ondergebracht, loopt ons mailverkeer uiterst betrouw-baar en veel efficiënter via alle mobiele apparaten.

Rob Cuijvers – Creatic

Uw IT in de cloud plaatsen is de
ideale oplossing voor heel wat
ICT vraagstukken.

Bedrijven willen een hoogwaardige IT-omgeving maar wensen niet de hoge kosten te dragen. Met onze cloudoplossingen en -diensten proberen we hiervoor te zorgen. Daardoor kunnen uw medewerkers beveiligd en up-to-date documenten opslaan, delen en bewerken van eender waar in de wereld.

We stellen enkele cloudtoepassingen voor waarin we intussen een grote expertise in hebben opgebouwd:

Werken in de cloud Jouw desktop overal toegankelijk

Steeds vaker maken bedrijven de keuze om niet meer te investeren in de aankoop en onderhoud van een eigen serveromgeving maar te werken in de cloud. Of je nu thuis werkt op je eigen computer, op kantoor of in het buitenland, uw desktopomgeving is altijd beschikbaar en hetzelfde. Tegen een vast maandelijkse kost per gebruiker, staat jouw eigen cloudomgeving ter beschikking die daarenboven zeer flexibel en schaalbaar is. Last but not least, je cloudomgeving wordt continu voorzien van back-ups, antivirus, anti-spam, updates, support etc. We brengen eerst je noden en verwachtingen in kaart, waarna we je een voorstel kunnen uitwerken.

Office 365 Mailbox en opslag in de cloud

Omdat jij als bedrijf dagelijk intens en professioneel gebruik maakt van e-mail gaat een overschakeling naar de cloud zeker een meerwaarde betekenen. We zien nog heel vaak dat bedrijven voor het professionele e-mailverkeer vertrouwen op gratis services en dat deze nog niet gesynchroniseerd wordt met de cloud. Eigenlijk heel vreemd als we zien dat e-mail in heel wat werkomgevingen het voornaamste communicatiekanaal is zowel intern als naar de buitenwereld.

Door voor een cloud mailoplossing te kiezen, zul je veel efficiënter en gebruiksvriendelijker kunnen werken en staan bovendien alle mails veilig in de cloud opgeslagen.

We hebben enkele voordelen van mail in de cloud hieronder opgesomd:

  • Geen enkel probleem meer om e-mails op andere locaties zoals hotels te ontvangen en te verzenden.
  • Centraal beheer: gedaan met je e-mails op verschillende toestellen te verwijderen, te lezen of te verplaatsen.
  • Vanop laptop, computer, tablet en telefoon zorgeloos toegang tot je mails.
  • De standaard grootte van je mailbox bedraagt maar lieft 50GB.
  • Veilig in de cloud. Is je computer defect, in no-time weer up & running.
  • 99,99% gegarandeerde bereikbaarheid.
  • Hoogkwalitatieve SPAM-filters die ongewenste berichten scheiden van de gewenste.
  • Professioneel presenteren door het gebruik van je domeinnaam.
  • Eenvoudige webmail mogelijkheid.
  • Zeer gemakkelijk intern werken met agenda’s.

Cloudopslag met OneDrive Altijd en overal toegang tot je bestanden

Je bestanden moeten eenvoudig overal bereikbaar zijn, hiervoor kunnen we gebruik maken van OneDrive. Dit is een vergelijkbaar product als Dropbox of Google Drive maar dan opgenomen in je Office365 abonnement.

Online backup Altijd zeker dat je verder kunt in geval van nood

Maak je nog dagelijks handmatig een back-up die dan misschien niet eens het kantoor verlaat? Neem geen risico’s meer, tegenwoordig zijn er veel eenvoudigere oplossingen waarmee we dit probleem uit jullie handen kunnen nemen. Met een back-up in de cloud zijn je gegevens namelijk veilig en altijd beschikbaar op onze beveiligde servers.

Waarom naar de cloud? Als er een diefstal, een serverdefect of een brand plaatsvindt, staat toch al je data veilig op een externe locatie. Elke nacht zullen de bewerkte bestanden opnieuw gesynchroniseerd worden. We gebruiken hiervoor specifieke software in combinatie met een hoogbeveiligd datacenter. De back-ups worden periodiek getest en dagelijks opgevolgd.

De prijs is afhankelijk van het maandelijks volume dat in de cloud opgeslagen wordt. Neem bij interesse met ons contact op, we maken graag een analyse om te bekijken of voor jouw bedrijf een back-up in de cloud interessant kan zijn.

Waarmee kunnen we jou helpen?